CateringMeesters & Duurzaamheid

CateringMeesters levert een actieve bijdrage aan duurzaamheid. Hierbij concentreren wij ons niet alleen op het milieu, energie en CO2 uitstoot, maar op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in een brede context. Wij onderscheiden een aantal aandachtspunten binnen het MVO beleid, te weten: Food & Beverage, productie en afval, personeel en partners. Voor die aandachtsgebieden zijn de nodige maatregelen geïmplementeerd en acties ondernomen. Dit is echter een continu proces en wordt steeds verder uitgebreid.

Een duurzaam menu

CateringMeesters staat voor een eerlijk en smaakvol culinair product. Hierbij maken gebruik van seizoens- en streekproducten, daar waar mogelijk, van biologische of fairtrade teelt. Gevestigd in hartje Den Haag werken wij graag met regionale leveranciers en partners. Producten van telers die met respect omgaan met de natuur en gezonde producten aanbieden. Daarnaast kunnen we dagelijks verse producten inkopen en beperken we de transportbewegingen. Wij maken gebruik van eerlijke ingrediënten, zoals MSC vis, scharrel/ biologisch vlees en gevogelte, boerenkaas en biologisch brood.

Minimale verspilling

Bij de inkoop van goederen houden we rekening met de productiewijzen en afkomst van de producten. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met Filta Den Haag en wordt op milieuvriendelijke manier ons frituurvet op microbasis gefilterd en onze frituren worden professioneel schoongemaakt. Dit zorgt voor een milieubesparing door de levensduur van frituurolie tot 100% te verlenen en verminderen wij onze Carbon footprint.

Het scheiden van afval is voor de meeste mensen al een begrip, maar in ons bedrijf gaan wij verder door inkt- en tonerafval, glas, karton, swill, frituurvet en overig afval separaat af te voeren. Daarnaast is het beperken van ‘foodwaste’ een continu aanwezig punt op de agenda.

Foodwaste Challenge ONCE

CateringMeesters is aangesloten bij ONCE, Officieel Netwerk Catering Events: een overkoepelende organisatie die de party –en eventcatering branche vertegenwoordigt en ondersteunt. Het is een exclusief platform, welke zich onderscheidt op het gebied van veiligheid, kwaliteit, authenticiteit, HACCP –certificering en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

ONCE heeft in samenwerking met Samen tegen Voedselverspilling (opgericht door ministerie LNV)en gefaciliteerd door Wastewatchers zijn leden en dus ook CateringMeesters uitgedaagd om mee te doen aan voedselverspilling-reductie: met zo min mogelijk inspanning een maximaal economisch –en ecologisch resultaat boeken.

LID VAN

once

CONTACT

CateringMeesters
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag

 070 - 720 0 720
 sales@cateringmeesters.nl

Algemene voorwaarden

2024 CateringMeesters Surlinio