Recepten

Welkom op de recepten pagina van CateringMeesters.
Naar aanleiding van alle maatregelen omtrent het corona virus zijn helaas alle leuke evenementen afgelast. Ook wij blijven thuis! Ouderwets samen zijn, samen koken en samen eten. Daarom delen wij hier de lekkerste recepten! Heb jij een van onderstaande recepten gemaakt? Laat het dan zien op de socials en tag CateringMeesters. Wij zijn erg benieuwd!
#Stayhome #Staysafe

Klassieke asperges met kriel, ham of zalm en ei


asperge en zalm met viooltje

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 2 kilo witte asperges
  • 1 kilo krielaardappeltjes
  • 300 gr plakken beenham/ of gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 100 gram roomboter
  • peper en zout
  • bosje peterselie

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller of een speciaal aspergeschiller. Houd elke asperge vast bij de kop, begin 2 cm onder het kopje en schil van boven naar onder, rondom en zorg dat er geen vezelachtige stukjes achterblijven. Het onderste houtachtige gedeelte van de asperge afbreken. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)

Stap 2

Kook de eieren.
Spoel de krielaardappelen schoon en kook ze in een pan met water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 3

Leg de asperges in ruim koud water en voeg eventueel het zout toe. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Kook de asperges ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze gaar zijn.

Stap 4

Daarna nog ongeveer 15 minuten laten nagaren met de deksel op de pan. Af en toe controleren of ze niet te gaar worden.

Stap 5

Snijd de eieren doormidden. Smelt in een pannetje de boter op zacht vuur. Haal met een schuimspaan voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.

Stap 6

Serveer de asperges met de krieltjes, hamplakken of gerookte zalm en ei op een bord en lepel de botersaus erover. Hak de peterselieblaadjes fijn en strooi dit als laatste erover.


EET SMAKELIJK!!

LID VAN

once

CONTACT

CateringMeesters
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag

 070 - 720 0 720
 sales@cateringmeesters.nl

Algemene voorwaarden

2020 CateringMeesters Surlinio